Kypřící prostředek

Jídlo / Pekací zboží / Kypřící prostředek cena v akci

Kypřící prostředek

Kypřící prostředek je přísada, která se používá k pečení chleba, buchty a dalších potravin. Slouží k tomu, aby se cukr a mouka lépe spojily a aby se zvýšila jejich objem. Kypřící prostředek obsahuje kyselinu sírovou, která reaguje s bílkovinami a uvolňuje oxid uhličitý. Tento oxid se uvnitř těsta zachytí a způsobí, že se těsto zvětší a zesvětlí. Kypřící prostředek se obvykle přidává do mouky nebo do těsta před pečením. Je důležité, aby se kypřící prostředek dostal do těsta dostatečně brzy, aby mohl působit před samotným pečením. U některých receptů se může přidat i kypřící prostředek do těsta před tím, než se zamíchá. Kypřící prostředek může být také smíchán se smetanou, mlékem nebo vodou, aby se získal homogenní roztok. Tato směs se pak přidá do těsta, aby se zvýšil jeho objem.

Skupina: Pekací zboží

Pod-skupina: Pekací zboží

Dobré Kypřící prostředek kategorizované jako Pekací zboží s přibližně Bílkovinami (g), Sacharidy (g) Tuky (g) and Energií (kcal).

Prohlédněte si další zboží od Pekací zboží