Mák

Jídlo / bylinky a koření / Mák cena v akci

Mák

Mák je tradiční česká pochutina, která má svůj vlastní zvláštní způsob přípravy. Nejčastěji se připravuje smažením máku v rostlinném oleji. Kromě toho se mák používá také k výrobě máslových koláčů, máčených sušenek nebo jiných sladkostí. Mák se také často používá jako přísada do polévek, omáček nebo jídel. Je také oblíbenou ingrediencí v českých dezertech a může být použit jako náplň do bucht nebo do moučníků. Jeho chuť je velmi jemná, sladká s lehkou hořkostí a jeho vůně je velmi charakteristická. Mák je často konzumován jako občerstvení, nebo jako součást tradičního českého jídla.

Skupina: bylinky a koření

Pod-skupina: olejniny

Dobré Mák kategorizované jako bylinky a koření s přibližně Bílkovinami (g), Sacharidy (g) Tuky (g) and Energií (kcal).