Odkapávání

Jídlo / Tuky a oleje / Odkapávání cena v akci

Odkapávání

Odkapávání je starobylá technika konzervování potravin, která se v České republice používá již po mnoho staletí. Jde o proces, kdy se maso nebo ryby naloží do soli, aby se zabránilo kvašení a rozkladu. Výsledkem je, že maso nebo ryby mají delší trvanlivost a získají zajímavou chuť. Odkapávání se často používá k přípravě tradičních českých jídel jako je utopenec nebo vepřová kýta. Také se používá k přípravě sýrů a různých uzenin. Odkapávání je jednou z nejstarších technik konzervování potravin a stále ještě můžeme najít jeho stopy v české kuchyni.

Skupina: Tuky a oleje

Pod-skupina: Živočišné tuky

Dobré Odkapávání kategorizované jako Tuky a oleje s přibližně Bílkovinami (g), Sacharidy (g) Tuky (g) and Energií (kcal).